Privé

 • "Karel zegt waarop het staat. En omdat je weet dat hij zo eerlijk is, neem je het van hem aan en ga je ermee aan de slag." (Luc)
 • “Karel durft met zijn uitdagende aanpak je gedachten en je kijk op de wereld (en ook jou) door mekaar schudden. Op sommige momenten zou je willen ontsnappen, maar de verbinding blijft en plots komen je andere mogelijkheden aan het licht. Karel straalt als je met hem op stap gaat, omdat hij van in het begin vertrouwen heeft in wat er komt: de (her)ontdekking van je eigen lef als antwoord op je vraag. En hij geeft je het vertrouwen om ook te stralen.” (Katrien)
 • "Al wandelend en in contact met de natuur, mensen naar de diepere lagen brengen en ze daar ondersteunen." (Lut)
 • "In een bouwconflict, hebben wij - als bouwheer - Karel gevraagd te bemiddelen tussen de betrokken partijen: aannemer en architect. Karel neemt afstand, luistert en confronteert de partijen met hun eigen uitspraken. Hij kwam in 3 uur tot een oplossing van een conflict dat al 5 jaar aansleepte. Wij wilden een rechtszaak vermijden en dankzij Karel is dat gelukt." (Elke & Nick)


Professioneel

 • “Ik wou al lang tegen mijn baas zeggen wat op mijn lever lag. Dat lukte me maar niet en mijn frustratie stapelde zich op. Karel leerde me hoe ik deze moeilijke boodschap kon overbrengen met zorg voor de relatie. Ik slaagde erin te zeggen wat ik echt wilde, zonder de waarheid uit de weg te gaan. Dat luchtte enorm op. Ik besef nu dat zowel kritiek als waardering op de juiste manier uitspreken, altijd een teken is dat je iemand graag hebt. Ik zeg op het werk en thuis dus veel meer wat ik voel. Niet enkel als het niet goed voelt, maar ik spreek nu ook mijn dankbaarheid uit en geef complimenten. Lijkt simpel, maar ik heb wel moeten leren HOE je zoiets zegt.” (Dirk - Bediende)
 • “Ik liep vast in mijn gesprekken met leveranciers. We bereikten geen overeenkomst, waardoor de communicatie stilviel. Karel nodigde me uit om eens door de bril van de ander te kijken en leerde me op de juiste manier communiceren. Zo ontstond er weer openheid en kwam alles terug in beweging. We liepen niet meer vast op inhoud, maar hadden het eindelijk over samenwerking. En die is nu veel constructiever.” (Kris - Leidinggevende)
 • "Ik had te weinig zelfvertrouwen en durfde geen stappen zetten. Karel zocht niet naar de oorzaak daarvan. Wel naar wat ik écht wilde. Hij luisterde en stelde de juiste vragen. Ik ontdekte waar ik energie uit haal en plezier aan beleef. Dat gaf me de moed om ervoor te gaan. Nu heb ik een eigen zaak en daar ben ik best fier op." (Annemie - Zelfstandige)
 • “Recht door zee, dat is het beeld dat ik van Karel heb. Bij hem weet je snel waar hij voor staat. Hij daagde me uit met weinig woorden en zette me op een verkeerd been. Dat stimuleerde me om na te denken over wat me afremt, over wat me tegenhoudt om stappen te zetten. Het was voldoende om meer vanuit mijn energie in mijn werk te staan en minder vanuit mijn angst.” (Jos - Leidinggevende)
 • “Karel combineert zijn jarenlange levens- en werkervaring met een warme en coachende houding. Hij is een coach die verbindt. En dit in twee richtingen: hij verbindt zich met jou en met je vraag. Hij daagt je uit en hij inspireert je. Hierdoor durf je moeilijke gevoelens en gedachten toelaten. Zijn authentieke kijk en scherpe feedback, voorzien van de nodige humor, helpen je om ‘echt’ vooruit te gaan. Je davert op je grondvesten, maar Karel is er de hele weg om je op te vangen en te ondersteunen. Ik kwam bij Karel met een veelheid aan vragen: hoe kan ik verder met mijn eigen zaak, hoe combineer ik ze met mijn andere job, wat is mijn meerwaarde in de markt,… Hij hielp me mijn verlangens en mijn doel te verwoorden. Zo kon ik eindelijk benoemen wat ik al een hele tijd voelde. Hieruit vloeide een oplossing voort, waarmee ik echt aan de slag kon.” (Tommy - Zelfstandige)
 • To-the-point-coaching is exact waar het bij Karel over gaat: geen wambo jambo, geen zweverigheid, maar een zeer pragmatische en concrete aanpak van problemen, of liever 'uitdagingen'. Met een aantal gerichte vragen en nieuwe insteken slaagt Karel er in om je de zaken anders te doen bekijken, maar steeds recht op het doel af, zonder omwegen. Karel biedt geen oplossingen, maar werkt ,als een katalysator: de oplossingen moet je zelf vinden, je moet het zelf doen, maar hij zorgt er wel voor dat het sneller gaat en je je energie beter gebruikt dankzij de tools en inzichten die hij je aanbiedt. (Dietrich. Creatief ondernemer.)
 • "Door de sessies bij Karel werd ik geen ander mens maar wel een ander manager. Het mooiste compliment kreeg ik van mijn collega's die me meermaals vertelden dat ze blij waren dat ik nu echt anders geworden was en dat ze daar blij om waren.
  De aangeleerde technieken werken en geven letterlijke en figuurlijke rust in mijn denken. Ik leerde voor het eerst in mijn leven ook delegeren en heb ervaren dat het bijzonder motiverend kan werken voor mijn medewerkers". (Bart - zaakvoerder)
 • "De inzichten die ik opgedaan heb tijdens de coaching waren voor mij helder, bevrijdend en hebben zeer snel gewerkt. Het toepassen van deze inzichten tijdens mijn job hebben ook een domino-effect veroorzaakt in andere aspecten van mijn leven. Daardoor is het veel meer dan loopbaanbegeleiding geworden... Deze coaching doet mij anders in het leven staan!" (Karine - schooldirecteur).